Mama heeft een heel leuk receptje gekregen vooor chocoladekoekjes. Het is een receptje van Nigella. Het is niet moeilijk en héél snel klaar!
En trouwens ook goedgekeurd door de chocolademonstertjes hier.
Mama had zelfs de tijd niet om een fotootje te trekken ;), hier dat van Nigella:
We beginnen met:
125 gr pure chocolade (70% cacao)
150 gr bloem
30 gr cacao (gezeefd)
1 tl bicarbonaat
1/2 tl zout
125 gr zachte boter
75 gr licht bruine suiker
50 gr witte suiker
1 tl vanille extract
1 ei (uit de koelkast)
350 gr chocolade druppels
Eerst de oven voorverwarmen op 170 graden.
De pure chocolade smelten.
De bloem, cacao, bicarbonaat en het zout in een kom doen.
De boter en de suikers samen met de gesmolten chocolade mixen.
Het ei en de vanille extract toevoegen en als laatste de kom met de rest ;).
Als alles gemixt is de chocolade druppels er rustig ondermengen.
Als laatste kleine stapeltjes op de bakplaat leggen. Zeker niet pletten.
Tip: gebruik bakpapier ;).
18 minuten in de oven laten bakken.
Ze eruit nemen en nog een 4 a 5 minuutjes laten rusten en daarna laten afkoelen op een taartrooster.
En smullen maar!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten