donderdag 9 april 2009

Ziekenhuis vervolg

Vermits Aidan dus 5 oorontstekingen op 4 maanden gehad heeft, heeft de specialist beslist om buisjes in zijn beide oortjes te plaatsen en ook zijn poliepen weg te nemen. Het is niet gebruikelijk bij zo'n kleintjes, maar zelf met antibiotica had hij nog steeds vocht achter zijn trommelvliezen.

's Ochtens vroeg om 7u naar de opname, Aidan al slapend mee naar de kamer.
Na lang wachten was het eindelijk om 9u15 aan ons. Op het operatiekwartier krijg ik een hele mooie groene schort en een mooi wit kapje aangedaan ;). Ik dacht eerst: dat gaat toch passen he met mijn dikke buik ;).
Ik mocht jammer genoeg wel niet mee binnen als hij in slaap gedaan werd. De verpleegster verzekerde me dat ze goed voor hem gingen zorgen. Maar dat voelde mijn mama's hartje niet op dat moment.

Na een 20-tal minuutjes was hij al terug, maar Aidan deed het niet zo goed met wakker worden. Hij heeft er een 2-tal uur voor nodig gehad om wakker te worden, wat ZEER lang is!
Uiteindelijk lukte het toch, maar Aidan was natuurlijk volledig over zijn toeren en wist niet wat er aan't gebeuren was. Troosten lukte echt niet.
Vermits alles redelijk bebloed was, kon hij zijn duimpje niet in zijn mondje steken. Na een kleine wasbeurt kon hij toch rustig worden met zijn duimpje en zijn lievelingknuffel.

Uiteindelijk terug op de kamer gekomen, hebben we nog een hele namiddag een beetje proberen te rusten. Ik dacht 's middags snel even naar de cafetaria een broodje te halen, maar dat was buiten het ziekenhuispersoneel gerekend. Ze hadden het er blijkbaar niet echt voor over om even een oogje in het zeil te houden, en ik wou hem absoluut niet alleen laten. Dus wou ik hem meenemen (als enige optie), maar hij mocht zijn kamer absoluut niet verlaten.
Dus: GEEN ETEN!

Om 16uur kwam de dokter langs en buiten het zeer moeilijke ontwaken had hij het super goed gedaan!! Dus we mochten naar huis.

Volgende week moet hij nog wel op controle, en zolang mag hij niet in bad, zelfs geen water aan zijn hoofdje. Als er nu water in zijn oortjes komt is alles voor niets geweest, daarom gaan we er goed voor zorgen nu.

2 opmerkingen:

atelierlemlem zei

Wat een leuke blog heb je hier! En zulke leuke foto's van jullie gezinnetje..(heel herkenbaar hoor!)Ik reargeer even omdat wij ook onze jongste met 'buisjes' hebben. Hij mag nu voor de vierde keer in mei. Het hielp uitstekend tegen de oorontstekingen en doofheid, maar de buisjes groeien er uit en dan begint het hele circus weer opnieuw. (Troost...het wordt een gewone gang van zaken...)Wij stonden vorige keer om tien uur 's morgens alweer in huis! Onze jonste heeft ook veel langer uitgeslapen (drie kwartier, maar de andere kinderen die geholpen werden waren allemaal al lang weer terug op zaal). Ik hoop dat je manneke er zich een stuk beter van voelt, maar het blijft voorzichtig en oplettend zijn natuurlijk. Nu ga ik nog even verder snuffelen op je blog, fijne zondag toegwenst!

MamaSter zei

Bedankt :).
4 keer? Daar durf ik eigenlijk niet aan denken momenteel.
Voorlopig gaat het goed, hij is ook al de oordopjes voor tegen het water al een beetje gewoon.